(Video: Robbert Beurse).

Kat Vullis al twintig jaar maatjes met medewerkers Stedelijk Beheer

Kat Vullis woont al twintig jaar op het terrein van Stedelijk Beheer aan de Admiraal Banckertweg. Hier heeft ze haar eigen keet met een speciaal kattenluikje. Vuilnisman Ruud van Tongeren is zelfbenoemd hoofdverzorger van de kat.

Vullis werd twintig jaar geleden als kitten gevonden in een afvalcontainer. Sindsdien zorgen de medewerkers van Stedelijk Beheer Leiden voor haar. Hier woont de kat in haar eigen keet met verwarming en airco. Van Tongeren zorgt sinds vijf jaar voor kat Vullis. Hij koopt het voer en regelt de bezoeken aan de dierenarts. Alle kosten deelt hij met zijn collega’s. De viervoeter wordt door hen regelmatig van kop tot staart geaaid. ”Ze is vriendelijk voor iedereen”, zegt Van Tongeren trots.

Onlangs heeft Van Tongeren samen met zijn vrouw tien dagen voor Vullis gezorgd, nadat de kat zich behoorlijk had bezeerd. Inmiddels is Vullis weer helemaal de oude en bewaakt zij zoals vanouds het terrein. De enige keer dat Vullis het terrein is afgelopen is om een andere kat weg te jagen. Ondanks dat zij al twintig jaar is, hopen Van Tongeren en zijn collega’s dat Vullis nog een tijdje meegaat.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×