Jesper Langbroek schreef Feyenoord-boek: ‘Zonder corona was dit boek er niet gekomen’

Alle Europese helden van Feyenoord heeft hij geïnterviewd. En die interviews heeft Jesper Langbroek (25) de afgelopen periode in zijn woning aan de Leidse Pieterskerkgracht uitgewerkt tot een boek over de UEFA Cup van 2002. Aanstaande zaterdag komt zijn eerste boek uit.

Dat het boek op zaterdag 8 mei uitkomt is geen toeval. Het is dan precies negentien jaar geleden dat Feyenoord de UEFA Cup veroverde door met 3-2 van Borussia Dortmund te winnen. In zijn boek beschrijft Langbroek de Europacupwinst door de ogen van staf, spelers en supporters. “Allemaal vertellen ze hun verhaal: Bert van Marwijk, Pierre van Hooijdonk, Robin van Persie en nog veel meer. Het was geweldig om hun verhalen op te mogen schrijven.” Het boek ‘2002: De Europese helden van Feyenoord’ biedt de lezer de kans om tijdens deze coronaperiode terug te blikken op een tijd waarin voetbalhumor dagelijkse kost was en echte winnaars zegevierden.

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel interviewt Jesper Langbroek over zijn boek over Feijenoord.

Het boek wordt aanstaande zaterdag gepresenteerd in de Kuip. Tijdens de uitzending van Veronica Inside van afgelopen maandagavond kreeg Jan Boskamp alvast een exemplaar aangereikt door Johan Derksen. Langbroek zag het vanaf zijn bank thuis in Leiden gebeuren: “Dat was een mooi moment. Als Johan Derksen zegt dat het een goed boek is, zal het wel zo zijn.’’

Sinds zijn veertiende timmert Langbroek aan de weg als sportjournalist. Voor onder meer het Algemeen Dagblad en Voetbal International schreef hij over zijn grote passie: voetbal. Inmiddels is hij freelance voetbaljournalist, tekstschrijver en sinds kort ook auteur te noemen. Na zijn maandenlange reis door Latijns-Amerika belandde Langbroek in Leiden, waar hij zijn uitgever ontmoette. “Doordat andere werkzaamheden wegvielen kreeg ik de kans om dit boek te schrijven. Als de coronacrisis er niet was geweest, was dit boek er nooit gekomen. Ik hoop dat mensen het met plezier lezen.”

  • 2002: De Europese helden van Feyenoord
    2002: De Europese helden van Feyenoord
  • Edwin Zoetebier (links), in 2002 keeper van Feyenoord, ontvangt het boek van schrijver Jesper Langbroek (rechts)
    Edwin Zoetebier (links), in 2002 keeper van Feyenoord, ontvangt het boek van schrijver Jesper Langbroek (rechts)
Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×