Niels Zijdenbos wil met Project071 Leiden beter maken.

Project071 van start: ‘We willen de studenten en de stad verbinden’

De eerste editie van Project071 is deze week van start gegaan. De PKVV, Student en Stad en Leidse studentenverenigingen organiseren dit project om Leiden een stukje beter maken. De studententeams strijden ondertussen om met het beste idee te komen.

Het thema van dit jaar is welzijn. Mede vanwege de coronacrisis is mentale gezondheid een actueel onderwerp. De komende twee maanden moeten de studenten met ideeën komen om het welzijn van de Leidenaren te verbeteren. Een van de organisatoren Student en Stad is de denktank van de PKVV, de Plaatselijke Kamer Van Verenigingen.

Niels Zijdenbos, onderdeel van deze denktank, vertelt: “We willen de stad en de studenten wat meer verbinden met elkaar. De teams hebben na de eerste bijeenkomst hopelijk wat inspiratie opgedaan. Het is nu de eerste editie, dus we kijken hoe we het zo groot mogelijk kunnen maken.” Momenteel doen alleen leden van studentenverenigingen mee, maar dat kan in de komende jaren nog uitgebreid worden.

Niels Zijdenbos in gesprek met Sleutelstad over Project071.

De finale van Project071 is op 18 juni. Dan presenteren de teams hun ideeën aan de jury, bestaande uit wethouder Paul Dirkse, directeur innovatie bij PLNT Sjoerd Louwaars en ondernemer Stefan Ellenbroek. In de tussentijd zit de organisatie niet stil. “De komende weken hebben we gastsprekers en worden de teams begeleid. Zo kunnen de studenten hun concepten uitwerken tot een uitvoerbaar idee. Het is niet alleen voor de stad nuttig, maar de studenten leren er zelf ook ontzettend veel van.”

Het team met het beste idee krijgt uiteindelijk geld van de gemeente. Daarnaast krijgen de winnende studenten hulp van partners van het project en kunnen zij gebruik maken van het PLNT, het innovatiecentrum op de Langegracht. “Eigenlijk proberen we de winnaars alle instrumenten te geven, zodat hun idee ook echt een succes gaat worden. Wat mij betreft volgt er ook sowieso een tweede editie”, zegt Zijdenbos enthousiast.

 

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×