Winkelcentrum De Kopermolen is toe aan vernieuwing.

Schetsontwerpen voor de Kopermolen deze maand te bekijken

Winkelcentrum de Kopermolen moet weer een aantrekkelijk hart van de Merenwijk worden. Momenteel denkt de gemeente na over de mogelijkheden voor een nieuw ontwerp. Leidenaren kunnen meedenken over de inrichting en ideeën aandragen. Later deze maand zijn de schetsontwerpen in te zien.

Leidenaren hebben al kunnen broeden op plannen voor de inrichting van het winkelcentrum. De afgelopen maanden werd er nagedacht over thema’s als ontmoeting, kunst, zitelementen & bestrating, toegankelijkheid en groen in de openbare ruimte. Iedereen kon suggesties aandragen. Daar zijn al veel voorstellen uitgekomen. Al deze ideeën zijn samengevoegd in schetsontwerpen. Deze ontwerpen zijn in mei te bekijken.

Een belangrijk punt voor de bewoners van de Merenwijk is de toegankelijkheid voor de fietsers. Mede door de vele auto’s en parkeerplaatsen rondom de Kopermolen moeten fietsers nu soms over voetpaden rijden. Op drukke dagen leidt dat tot gevaarlijke situaties. Ook is meer groen een punt van aandacht. Groene daken zijn voor veel mensen een goede optie. Daarnaast is er meermaals een idee voor zonnepanelen aangedragen.

De online schetssessies staan gepland voor maandagavond 17 mei van 19.30 tot 21.00 en op donderdag van 14.30 tot 16.00. Aanmelden kan tot 16 mei. Tijdens deze bijeenkomsten presenteert de gemeente de voorstellen in de vorm van schetsontwerpen. Vanaf 15 mei zijn de schetsen ook te zien op de website. Daar kan iedereen zijn of haar reactie achterlaten.

In de komende maanden werkt de gemeente de schetsontwerpen uit. Het voorlopige ontwerp wordt dan gepresenteerd, zodat Leidenaren ook hierop kunnen reageren. Aan het eind van de zomer komt de gemeente dan met een definitief ontwerp.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×