Files verwacht op de A4. (Archieffoto Sleutelstad).

ANWB: komende dagen veel vertraging op A4

De ANWB verwacht dat automobilisten de komende dagen nog veel vertraging oplopen door de werkzaamheden aan de A4. Rijkswaterstaat werkt tot 31 mei aan de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol waardoor maar een beperkt aantal rijstroken open is. De ANWB verwacht vooral de komende dagen vertraging, omdat automobilisten moeten wennen aan de tijdelijke situatie.

De regenbuien van maandagochtend spelen ook mee met de verkeersproblemen. “Dan houden mensen toch meer afstand”, zegt een woordvoerder van de ANWB tegen mediapartner Omroep West. Naar het gehele plaatje gekeken, viel het volgens de ANWB maandagochtend wel mee met de problemen op de weg. “Maar als er iets extra’s gebeurd dan kan het in het honderd lopen. Al is het nog steeds minder druk op de weg vanwege de coronamaatregelen.”

Afgelopen weekend was de hele A4 bij knooppunt Burgerveen afgesloten en werd er ook gewerkt bij Leiden aan de aansluiting van de Rijnlandroute. Dit zorgde wel voor files en had als nadelige bijkomstigheid dat sluipverkeer wegen in dorpjes langs de A4 als alternatieve route kozen.

Er zijn volgens Rijkswaterstaat tot en met 31 mei vier rijstroken open voor verkeer op de A4. Omdat dit mogelijk te maken wordt het verkeer richting Amsterdam gedeeltelijk over de tegengestelde weghelft geleid. Daarnaast adviseert de wegbeheerder om verkeer dat vanuit Amsterdam komt en richting Den Haag wil, om via de A2 en A12 te reizen. Verkeer richting Wassenaar of Den Haag kan een route via de N205 – N207 nemen. Verkeer naar Amsterdam kan omrijden via de A12 en A2. Vanuit Wassenaar wordt de route A44, N207 en N205 geadviseerd.

Leiden Leiderdorp Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×