(Video: Robbert Beurse).

XL-reisinformatiebord Leiden Centraal in gebruik genomen

Treinreizigers kunnen vanaf vandaag in een oogopslag alle vertrektijden en reisadviezen zien bij de ingang van station Leiden Centraal. ProRail en NS namen het informatiebord van zes meter breed en twee meter hoog om klokslag 10.30 uur in gebruik.

Het reisinformatiescherm hangt vlak voor de toegangspoortjes aan de centrumzijde van het station. Bij het kiezen van de locatie is rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en de looproute van de meeste reizigers naar de treinen.

Na Schiphol, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal is Leiden Centraal het vijfde station waar een ‘XL-scherm’ hangt. Daarmee hebben alle grote stations zo’n groot scherm, behalve Amsterdam Centraal. “Door de vele ingangen van dat station is er geen centrale plek om een scherm op te hangen”, verklaart een woordvoerder van de NS.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×