(Foto: Archief Sleutelstad).

Zes maanden cel voor vrijheidsberoving, vrijspraak voor verkrachting en mishandeling

Een man uit Leiden die verdacht werd van verkrachting en mishandeling van een dakloze vrouw is hiervoor vrijgesproken. De rechtbank acht wel bewezen dat de Leidenaar de vrouw tegen haar wil heeft vastgehouden. Daarvoor is hij veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, meldt mediapartner Omroep West. De officier van justitie eiste twee weken geleden zes jaar cel tegen de Leidenaar.

Het Openbaar Ministerie stelde twee weken geleden bij de behandeling van de zaak dat de vrouw bij de 53-jarige Leidenaar voor onderdak had aangeklopt. Volgens het OM had de man haar een aantal dagen vastgehouden in een tuinhuisje op een volkstuinencomplex en haar vervolgens verkracht en mishandeld. De vrouw wist uiteindelijk te ontsnappen en werd kort daarna opgenomen in het ziekenhuis, zij meerdere operaties heeft ondergaan. Nu heeft zij een stoma.

Seks en ruzie
De politie startte een onderzoek toen het ziekenhuis belde over haar verwondingen. Die speurtocht leidde hen naar de 53-jarige verdachte. Hij geeft toe seks te hebben gehad met de vrouw, maar ontkent dat hij haar verkracht en mishandeld heeft. Volgens hem was zij al gewond toen ze bij hem aanklopte. Hoe het dan toch tot seks kwam, kon de man niet goed verklaren. Bovendien gaf hij toe dat zij ruzie met elkaar kregen.

Vrijheidsberoving
De rechtbank stelt vast dat er bij de vrouw ernstig letsel is vastgesteld, maar dit is niet binnen 24 uur onderzocht. Hierdoor kan de ouderdom van het letsel niet definitief vastgesteld worden. Ook zijn de verklaringen van het slachtoffer tegenstrijdig en ontkent de Leidenaar alle beschuldigingen van mishandeling en verkrachting. Daarom is de Leidenaar vrijgesproken van verkrachting en mishandeling.

De Leidenaar had de telefoon en identiteitskaart van het slachtoffer afgepakt om te zorgen dat ze niet weg kon. De rechtbank veroordeelde hem daarom wel tot zes maanden gevangenisstraf voor vrijheidsberoving.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×