(Foto: Robbert Beurse).

Lente in gesloten Hortus botanicus: loop digitaal rond

Het is volop lente in de Leidse Hortus Botanicus. Veel planten en bloemen laten zich van hun mooiste kant zien, maar zonder publiek. Als gevolg van de coronamaatregelen is de botanische tuin al enige tijd gesloten. Voor iedereen die niets van de lente in Leidens bekendste stadstuin wil missen maakte medewerker Robbert Folmer op verzoek van Sleutelstad een digitale rondleiding.

“De Hortus is zo mooi. Ik ben hier elke dag te vinden en kan er uren over vertellen”, vertelt Folmer enthousiast. Dat het regende tijdens de opnames vond Folmer geen probleem. “De meeste mensen komen hier graag als het mooi weer is, maar ik vind de Hortus juist op zijn mooist in de regen. Dan worden alle blaadjes smaragdgroen. Prachtig.”

In de ruim vier minuten durende video neemt Folmer de kijkers mee langs de Gingko Biloba, Rhododendron, rabarber, kastanje en meer. Ook komt de geschiedenis van de Hortus Botanicus kort aan de orde.

Een echt bezoek aan de Hortus is in ieder geval tot en met 26 mei 2021 niet mogelijk. Sinds 28 april zijn het terras en de Hortuswinkel wel weer dagelijks geopend.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×