(Video: Robbert Beurse).

Jeugdspeler FC Oegstgeest stapt over naar ADO Den Haag

De veertienjarige Floortje Bol verruilt het komende voetbalseizoen FC Oegstgeest voor topclub ADO Den Haag. Het talent is gevraagd om mee te spelen in het MO16 team van ADO. Een droom die uitkomt voor de Haagse Bol.

“Eerst werd ik uitgenodigd om eens per week mee te trainen met de ADO meiden van mijn eigen leeftijd. Dat ging best goed. Al snel vroegen ze mij om mee te trainen met een hogere groep”, vertelt Bol. Die hogere groep is het MO16 team voor voetballende meisjes van maximaal zestien jaar oud. Na een seizoen meetrainen kreeg het veertienjarige talent een brief thuisgestuurd waarin de Haagse club haar voorstelt om volgende seizoen voor het MO16 team van ADO uit te komen. Na overleg met haar ouders nam Bol het aanbod enthousiast aan.

Nieuw team
Bol komt na de zomervakantie in een vrijwel nieuw team terecht. “De meeste spelers waar ik de afgelopen maanden mee trainde zitten nu nog in de MO16, maar ze worden te oud. Volgend jaar schuiven de meesten door”, legt Bol uit.

Familie
Aanleg en liefde voor voetbal zitten bij de familie Bol in de genen. “Vanaf dat ze kon lopen liep ze al te dribbelen met de bal, gewoon in het tuintje. En dat is niet zo gek, want ik heb zelf 35 jaar lang zaalvoetbal gespeeld. En haar opa ook”, vertelt vader Carlo Bol.

Naast de beste speler van ADO wil Bol ook een voorbeeld zijn voor andere meiden. “Je hoort nog te vaak dat voetbal niks voor meisjes is. Maar sinds het EK laten steeds meer meiden zien dat ze ook goed kunnen voetballen. Ik vind dat voetbal geen jongenssport is, maar ook een meisjessport.”

Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×