(Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden wint eerste wedstrijd in halve finales om basketbaltitel

In eigen huis heeft ZZ Leiden de eerste wedstrijd in de halve finales om het landskampioenschap met 97-87 gewonnen van Landstede Hammers uit Zwolle. De basketballers uit Leiden nemen daardoor een 1-0 voorsprong. Komende dinsdag vindt de tweede wedstrijd in een best-of-three-serie plaats in Zwolle, dat meldt mediapartner Omroep West.

De Leidse basketballers stonden na een stroeve start vrijwel de hele wedstrijd voor. Na het eerste kwart was de stand 26-18, bij rust stond het 51-38. Ook in het derde en vierde kwart hield de Leidse voorsprong stand, waarna de wedstrijd met 97-87 werd gewonnen.

Het is de vijfde keer in de historie dat beide ploegen elkaar in de playoffs tegenkomen. Doordat ZZ het seizoen als koploper afsloot, heeft de ploeg van coach Geert Hammink het thuisvoordeel in de halve finale. Dit betekent dat de eventuele derde wedstrijd in de Vijf Meihal op Leids grondgebied wordt gespeeld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×