Het uitvoeren van een sneltest. (Foto: Rob van Dullemen).

Extra sneltestlocatie in Oegstgeest voor medewerkers onderwijs en kinderopvang

Kindercentrum de Kindervlinder in Oegstgeest wordt vanaf woensdag een sneltestlocatie. Alle medewerkers uit zowel het onderwijs als de kinderopvang kunnen hier straks terecht. Scholen en kinderopvanglocaties in de gemeente Oegstgeest krijgen een bericht van GGD Hollands Midden over hoe hun medewerkers zich bij de nieuwe sneltestlocatie kunnen laten testen.

In de gemeentes Leiden en Leiderdorp zijn er al scholen die worden gebruikt als sneltestlocatie. Nu volgt ook de gemeente Oegstgeest. Volgens GGD Hollands Midden is het namelijk van belang dat medewerkers van het onderwijs en de kinderopvang snel, dichtbij en betrouwbaar getest kunnen worden. Zo kan verspreiding van het coronavirus worden voorkomen.

Antigeensneltest

Om getest te kunnen worden, hoeft er niet vooraf een afspraak te worden gemaakt. Vanaf 07:00 tot 08:00 uur kunnen de medewerkers terecht. Er wordt gebruik gemaakt van een antigeensneltest, hierdoor is de uitslag na vijftien minuten al zichtbaar.

De GGD Hollands Midden biedt al langere tijd sneltesten aan voor medewerkers van het onderwijs en de kinderopvang. Naast het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, wil de GGD hiermee ook voor rust zorgen bij ouders en medewerkers nu de scholen weer open zijn.

Oegstgeest Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×