Leidenaar is aangehouden voor beschieten van zwemmende studenten. (Archieffoto: Sleutelstad).

Zwemmende studenten beschoten met luchtbuks

Leidse studenten zijn beschoten met een luchtbuks terwijl ze aan het zwemmen waren in het Rapenburg. Twee van hen raakten gewond. Een 20-jarige Leidenaar is hiervoor aangehouden door de politie.

Dat meldt BNR vandaag die navraag deed bij de politie. De slachtoffers waren op 8 mei in het Rapenburg aan het zwemmen, toen twee van hen ineens pijn voelden. Het bleek dat hun verwondingen afkomstig waren van een beschieting met een luchtdrukwapen. Op foto’s die de ronde gaan, is te zien dat één van studenten in de hals is getroffen.

Er is aangifte gedaan van de beschieting en vervolgens is een 20-jarige Leidenaar aangehouden. Volgens de politie was hij tijdens het incident onder invloed van alcohol.

Volgens berichten die rondgaan in app-groepen van Leidse studenten, is de verdachte lid van studentenvereniging Minerva. Studenten van een Minerva-huis aan het Rapenburg zeggen tegen Omroep West van niets te weten. “Wij horen ook van alles en er worden ook verschillende huizen genoemd. Niet zo gek met al die studentenhuizen hier. Wij vinden het ook een bizar verhaal.”

De Universiteit Leiden laat in een reactie weten het een nare zaak te vinden. “We hopen dat het slachtoffer zich snel beter voelt. Als universiteit kunnen we hier verder niks mee, omdat het zich op straat heeft afgespeeld. Dan is het een zaak van de politie.”

Foto die rondgaat op sociale media. Het zou gaan om een wond in de nek van het slachtoffer.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×