Artistiek Leider Pepijn Smit van PS|theater (Foto: Jelle Kuiper).

Leidenaar centraal in levensgroot spel 'WIJ ZIJN DE STAD' van PS|theater

Het Leidse theatergezelschap PS|theater is gestart met een crowdfundingsactie om het project WIJ ZIJN DE STAD te financieren. WIJ ZIJN DE STAD is een levensgroot gezelschapsspel waarin het theatergezelschap op zoek gaat naar de levensloop van de Leidenaar.

In het spel komen alle Leidenaren aan bod. Van studenten tot gepensioneerden. En van mensen die al jaren in Leiden wonen tot mensen die net naar de stad zijn verhuisd. Spelenderwijs kunnen de deelnemers onder meer ontdekken wat voor kansen ze in Leiden krijgen en wat de verschillen en overeenkomsten tussen bewoners zijn.

Met de crowdfundingsactie wordt geld ingezameld voor het grote speelveld, levensgrote pionnen en de speelkaarten. Naast een grote versie op de Lammermarkt ontwerpt PS|theater ook een klein bordspel, dat thuis gespeeld kan worden. Het doel is dat alle Leidenaren het spel kunnen spelen, daarom zal het theatergezelschap het spel aanbieden aan scholen, buurtcentra en verzorgingshuizen.

PS|theater is het stadsgezelschap van Leiden.  Onder leiding van artistiek leider Pepijn Smit maakt het theatergezelschap diverse theaterproducties. Bijdragen aan het project kan op de inzamelingswebsite van PS|theater. Het spel is naar verwachting in september 2021 te vinden op de Lammermarkt in Leiden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×