Nacht van Ontdekking 2019 (Archieffoto: Sleutelstad)

Nacht van Ontdekking keert in nieuwe vorm terug op 13 november

Na een jaartje te hebben over geslagen komt de Nacht van Ontdekkingen weer terug met een nieuwe datum, een nieuw team en een nieuw concept. Op 13 november zal het festival de Leidse kunst en wetenschap vieren in een nieuwe vorm, waarbij drie jonge ‘eigenaren’ zelf bepalen hoe het programma eruit gaat zien.

“Het wordt echt een beetje anders”, vertelt Alexander Mouret, die samen met Marloes Honsbeek de organisatoren van het festival begeleiden. “We willen het festival nog meer laten groeien en op een andere manier focus geven. We hebben een nieuw concept voorgesteld en dat gaan we dit jaar uitproberen”, zegt Mouret, ook een van de mensen achter het Leidse filmfestival LIFF.

Het grote verschil met eerdere edities is dat ‘De Nacht’ drie eigenaren met drie thema’s krijgt. “Drie jonge mensen krijgen elk een zelfbedacht thema met bijpassende locatie. Zij zijn eigenlijk de baas van deze editie”, legt Mouret uit. “De thema’s moeten actueel zijn, gelinkt met cultuur en wetenschap, en aantrekkelijk voor een breed nieuwsgierig publiek. Verder kan ik nu nog weinig vrijgeven.”

Gokken met corona
De eerste zeven Nachten van Ontdekkingen waren halverwege september, maar nu is er gekozen voor november. “Het is een beetje een gok, maar dan hopen we dat er meer mogelijk is dan in september”, zegt Mouret. “Je kan dan minder buiten organiseren, dus de sfeer wordt ook anders. Met dat, en nog meer uitdagingen, zijn we nu druk mee bezig. We hopen dat het concept dit jaar goed werkt, zodat we het in 2022, wanneer Leiden de European City of Science is, heel sterk en groot kunnen neerzetten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×