(Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden treft Heroes Den Bosch in finalereeks om landskampioenschap

Tot halverwege het tweede kwart hielden Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Hammers elkaar in evenwicht en leek het een spannende wedstrijd te worden in de Vijf Meihal, maar richting de rust scoorde Leiden steeds vaker en aan het eind van het derde kwart was de wedstrijd beslist. ZZ Leiden ontvangt zondag in de eigen hal Heroes Den Bosch voor de eerste wedstrijd in een serie van maximaal vijf.

In het eerste kwart was het Landstede Hammers die steeds de leiding nam, maar de mannen van coach Geert Hammink lieten zich niet gek maken en kwamen steeds terug. In het tweede kwart keerde langzaam het tij en Leiden sloot het af met tien punten verschil 51-41. Na de rust kwam Leiden echt op dreef en bouwde de voorsprong verder uit met overnames, slim samenspel en goede driepunters. Zwolle kreeg steeds meer last van de foutenlast. Aan het eind van het derde kwart was de voorsprong opgelopen tot 21 punten en met 77-56 kon Leiden met gerust hart aan het laatste kwart beginnen.

Scherpte
Bij Zwolle sloop steeds meer frustratie in het spel en binnen tachtig seconden liep het team tegen drie fouten aan. Met nog zeven minuten op de klok was dat zelfs opgelopen tot vijf fouten. ZZ Leiden kwam tot een voorsprong van 25 punten. Zwolle gooide nog net niet de handdoek in de ring, maar het werd met de minuut duidelijker dat Leiden deze voorsprong en kans op een finaleplaats niet meer uit handen ging geven. De laatste minuten was de scherpte er wel af bij de Leidenaren en bleven de snelle scores uit. Maar de winst kwam niet in gevaar en met 91-74 was het verschil duidelijk genoeg tegen de regerend kampioen.

Zondag begint de finalereeks tegen Heroes Den Bosch, een tegenstander van wie ZZ Leiden dit seizoen vaker heeft verloren dan gewonnen. De eerste wedstrijd is aanstaande zondag in de Vijf Meihal om 16.00 uur. De tweede wedstrijd wordt gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch en donderdag 27 mei keren de ploegen terug naar Leiden. Het team dat drie wedstrijden wint mag zich Nederlands kampioen noemen.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×