In een video voor zijn achterban pleit North voor een duurzame stad met gelijke kansen voor iedereen. Groen, eerlijk en sociaal. 

Ashley North trekt lijst voor GroenLinks Leiden

De kandidatencommissie van GroenLinks Leiden heeft wethouder Ashley North voorgedragen als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De leden van de Leidse afdeling van GroenLinks moeten die kandidatuur tijdens de algemeen ledenvergadering van 2 juni nog wel bekrachtigen. De stemming van de leden is feitelijk een formaliteit. Er zijn geen tegenkandidaten.

“Ashley is sinds 2014 lid van de Leidse gemeenteraad. Daarvoor was hij actief binnen DWARS. In september 2018 werd hij fractievoorzitter en was daaraan voorafgaand één van de twee onderhandelaars voor het huidige college”, zo schrijft de kandidaatstellingscommissie in een verslag aan de leden. “Hij werd kort daarna verkozen tot Leids Raadslid van  het Jaar. In oktober 2019 werd Ashley benoemd tot wethouder met de portefeuille Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare Ruimte.”

“Wij zien in Ashley een GroenLinks vertegenwoordiger die in de verkiezingscampagne overtuigend en kernachtig de GroenLinksboodschap over het voetlicht zal brengen.”

Advertentie

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×