Pas een keer vergaderde de Leidse raad bij Naturalis. Vanaf 24 juni gaat dat opnieuw gebeuren. (Foto: Chris de Waard).

Leidse gemeenteraad gaat weer fysiek vergaderen

Als het aantal coronabesmettingen niet opnieuw gaat stijgen, wil de Leidse gemeenteraad vanaf half juni weer fysiek bij elkaar komen voor haar vergaderingen. In verband met de coronapandemie blijven de maatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand wel van kracht.

Daarom zullen de raadsvergaderingen worden gehouden bij Naturalis en de commissievergaderingen in de grote vergaderzaal van het Hoogheemraadschap van Rijnland. In die laatste weken voor de zomervakantie wordt de Kadernota door de raad behandeld en de raadsleden zouden dat graag weer doen terwijl ze elkaar eens goed in de ogen kunnen kijken.

Tijdens de behandeling van de Kadernota worden namelijk de belangrijkste financiƫle besluiten voor de komende jaren genomen en ook is dat stuk de basis voor de begroting van 2022 zoals de raad die in het najaar moet vaststellen.

De eerste fysieke vergadering vindt waarschijnlijk plaat op 24 juni.

Leiden Politiek Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×