Krokussen kondigen het voorjaar aan. (Foto's: Chris de Waard).

Biologische bollenactie bij Hortus at Home loopt als een dolle

De biologische bolleninkoopactie van de Hortus Leiden loopt als een dolle. In totaal zijn er de afgelopen weken meer dan 11.000 bollen besteld via de website Hortus at Home. In het kader van het het Jaar van de Tuin verkoopt de botanische tuin biologische krokusbollen die in de (gevel)tuin, boomspiegel of op het balkon kunnen worden geplant. Krokusbollen kunnen gewoon in de grond blijven zitten. Ze komen dan jaar na jaar weer terug.

De krokussen moeten in oktober de grond in en komen dan eind februari, begin maart naar boven. De kleurrijke bloemen kondigen niet alleen voor de mensen op vrolijke wijze het voorjaar aan, maar ook de eerste hommels en bijen worden er blij van, omdat ze dan wat te eten hebben.

De actie loopt nog tien dagen en de bollen zijn te bestellen via de website van de Hortus.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×