Dit jaar vindt De Buurt wederom plaats bij het Pesthuis. (Foto: De Buurt).

De Buurt keert deze zomer terug in het Pesthuis

Na het succes van De Buurt 1.5 vorig jaar zomer, krijgt het concept dit jaar een vervolg. De zomerse hotspot moet wederom een echte stadsoase worden. Ondanks dat De Buurt er voor de derde keer is, is het alles behalve hetzelfde als voorgaande edities. De exacte openingsdatum hangt nog wel af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

De Buurt was er voor het eerst in 2016. Vlakbij Leiden Centraal was het plek voor muziek, terras en cultuur. Vorig jaar kwam de organisatie met de Buurt 1.5 bij het Pesthuis. Organisator Bas Schreuder: “Het was eigenlijk een knipoog naar de anderhalvemetersamenleving. Voor ons was het vanwege corona ook niet helemaal een echte tweede editie, dus zo konden we er mooi op inhaken.”

Organisator Bas Schreuder in gesprek met Jaap van Sandijk.

Veranderingen
Net als vorig jaar vindt De Buurt plaats bij het Pesthuis. Schreuder: “Veel mensen kennen het als de oude ingang bij Naturalis, maar deze plek gaat echt ontwikkeld worden. Er komt een foodhall, meerdere cultuurzalen. Er gaat van alles gebeuren! Het moet eigenlijk het nieuwe pareltje worden van het Leiden Bio Science Park. Een mooie plek voor ons.”

Er zijn komende zomer ook genoeg nieuwe elementen. Zo zal onder andere het festivalterras een nieuw uiterlijk krijgen. “Dit jaar zullen we ook iets meer de focus leggen op sport en spel. Vanwege de coronakilo’s en de bomvolle sportzomer is het leuk om daarop in te spelen. Zo komen er bijvoorbeeld grote speelhallen. Daarnaast ben ik blij dat we samenwerken met het Leidse Bar Lokaal, dat al het eten zal verzorgen. Ik ben er trots op dat we met zoveel lokale organisaties werken.” Verschillende activiteiten zijn al te zien in de preview.

Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer De Buurt zijn deuren opent. De organisatie is mede afhankelijk van de maatregelen omtrent het coronavirus. Schreuder hoopt zo snel mogelijk open te kunnen, maar ziet half juni als een realistisch moment. “Vanaf dan zijn we er weer tot drie oktober!”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×