De Universiteit Leiden opent vanaf 1 september weer 'als normaal' haar deuren voor studenten. (Archieffoto: Charlotte Povel)

Universiteit Leiden gaat 1 september 'gewoon weer helemaal open'

De Universiteit Leiden wil het komende collegejaar weer ‘als normaal’ studenten verwelkomen op de campus. “Het basisbesluit is dat we op 1 september gewoon weer helemaal open gaan”, zei voorzitter van het college van bestuur Annetje Ottow dinsdagmiddag in de Universiteitsraad.

In het overleg met het college van bestuur werd ook duidelijk dat studenten zich later dan gedacht kunnen inschrijven via het nieuwe studentenportaal en de Universiteit Leiden-app. De geplande datum van de live-gang van het digitaal studentenportaal was de start van het komende collegejaar. Studenten kunnen nu pas vanaf het tweede semester gebruik maken van deze nieuwe omgeving om zich in te schrijven voor vakken en examens. Tot die tijd kunnen zij zich inschrijven via uSis of via de onderwijsadministratie. Dit is voor veel studenten nog een ineffici├źnt, ingewikkeld en onduidelijk proces.

Rector Hester Bijl laat weten dat deze vertraging geen consequenties heeft voor het inschrijfproces. “In november denken we het studentenportaal goed ingericht te hebben. Het is niet haalbaar om dit voor het eerste semester te doen,” aldus Bijl.

 

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×