Ziggo stopt met radiodoorgifte via de kabel

Ziggo schakelt op 3 augustus de analoge radio via de kabel af. Vanaf dat moment zijn radiostations niet meer te ontvangen via de analoge kabel. Voor Sleutelstad betekent dat bijvoorbeeld dat er niet meer geluisterd kan worden via 102.4 kabel.

Ziggo is al een tijdje bezig met het uitfaseren van de kabel en begin augustus is de regio Sassenheim, waar ook de Leidse regio onder valt, aan de beurt. In september 2020 stopte de provider ook al met het aanbieden van analoge televisie. Ziggo is de laatste aanbieder die stopt met het doorgeven van de analoge signalen.

Via de website van Ziggo kunnen luisteraars die via de analoge kabel luisteren, lezen hoe ze in de toekomst naar de radio kunnen blijven luisteren. Dat kan bijvoorbeeld via de ether met behulp van een eigen antenne of via de digitale radiokanalen via de televisie. Ook DAB+ is een goede manier om digitaal naar de radio te luisteren. Daarvoor is wel een speciale ontvanger nodig.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×