Niels Joor als coach van ZVL-1886 Tetteroo. (Foto: Mariëlle van Donge).

ZVL-1886 Tetteroo neemt afscheid van Niels Joor

Niels Joor is komend seizoen geen hoofdcoach meer bij de mannen van eredivisionist ZVL-1886 Tetteroo. De Leidse waterpoloërs krijgen na drie jaar een nieuwe coach. Wie Joor gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Joor geeft te kennen dat hij het vertrek niet helemaal aan zag komen. “Dit onverwachte afscheid doet toch wel pijn. Mede door de afgelopen twee coronaseizoenen had ik er graag nog een seizoen aan vastgeplakt. Desondanks blijf ik zeker nog betrokken bij de club. Mijn dochter en ik zijn beiden nog actief als speler.”

Voorzitter Gerard van Gent geeft aan dat het tijd is voor een nieuwe impuls. “We zijn van mening dat een nieuw gezicht de groep goed zal doen. Niels heeft indrukwekkend gepresteerd in zijn periode als trainer en is een echte clubman. Twee jaar geleden is hij met de ploeg zelfs tweede van Nederland geworden, het beste resultaat in de clubhistorie. Ook werd hij landskampioen met de meiden onder 17. We zijn Niels dan ook ontzettend dankbaar.”

ZVL-1886 Tetteroo eindigde dit seizoen als tiende in de competitie. De opvolger van Joor is nog niet bekend. Wel wil de club verder op de door Joor ingeslagen weg. Met veel eigen jeugd en ervaring van buitenaf hoopt de Leidse vereniging volgend seizoen weer hoger te eindigen.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×