(Foto's: Sleutelstad en Marja van Tilburg).

ZZ Leiden Basketball pakt landskampioenschap

ZZ Leiden Basketball heeft donderdagavond de derde wedstrijd op rij gewonnen van Heroes Den Bosch en is daarmee landskampioen geworden. Alleen in het eerste kwart stond Den Bosch enige tijd voor, maar de rest van de wedstrijd domineerden de Leidenaren. De wedstrijd die eindigde in 90-74.

Een huldiging komt er zeker, aanstaande zondag vaart ZZ Leiden met een boot door de Leidse grachten, maar gisteren bleef het in de Vijf Meihal rustig. De besturen van ZZ Leiden en van supportersvereniging De Blauwe Brigade deden een dringend beroep op de fans om vanavond niet naar de Vijf Meihal te komen. De gemeente Leiden heeft toegezegd mee te werken aan een coronaproof huldiging zondag.

Vanmiddag in de nieuwsuitzending om 17 uur besteedt Sleutelstad uitgebreid aandacht aan de wedstrijd met interviews. Dat verslag dragen we op aan onze eerder dit jaar veel te vroeg overleden basketball-verslaggever Rolf Marselis die normaal gesproken voor ons bij deze wedstrijd zou zijn geweest.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×