(Foto Sleutelstad).

D66 Leidse regio kiest lijsttrekkers: Fleur Spijker nummer één in Leiden

Vertrouwde gezichten prijken bovenaan de kieslijst van D66 in de Leidse regio. Voor Leiden is Fleur Spijker de nummer één op de lijst geworden. Jeroen Hendriks is opnieuw D66-lijsttrekker in Leiderdorp. In Voorschoten voert Adriaan Andringa ook opnieuw de lijst aan.

Gisteren maakte de verkiezingscommissie van de D66-afdeling Leidse regio de lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 bekend. De lijsttrekker voor de gemeente Oegstgeest wordt begin juni bekend gemaakt.

Fleur Spijker is deze raadsperiode wethouder duurzame verstedelijking, ruimte en wonen geweest. Volgens Spijker is er veel bereikt in de afgelopen periode, maar moet er ook nog veel gebeuren. “Er liggen enorme opgaven voor ons. Onder meer op het gebied van bouwen, wonen, zorg, nieuwe vormen van energie en samenwerking in de regio. We willen verder werken aan een groene en duurzame stad en ons blijven inzetten voor kansengelijkheid.”

Leiderdorp
Jeroen Hendriks is sinds begin 2016 burgerraadslid in de gemeenteraad van Leiderdorp. Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen is hij raadslid en fractievoorzitter geworden van de Leiderdorpse D66-fractie. Hendriks: “Het is mijn doel de ingeslagen koers van verbinding binnen gemeenteraad en college voort te zetten. Dit is belangrijk voor zowel de politieke sfeer in Leiderdorp als voor Leiderdorp zelf.”

Voorschoten
Adriaan Andringa is de afgelopen vier jaar fractievoorzitter geweest namens D66 in Voorschoten. Samen met de fractie heeft hij het D66-gedachtegoed een plek kunnen geven in de politiek in Voorschoten. Andringa: “De gemeente stond er vier jaar geleden slecht voor vanwege de financiën, een slecht functionerende ambtelijke organisatie met Wassenaar, en diverse onderwerpen die het dorp verdeelden, zoals mogelijke sluiting van het zwembad.” Dat Voorschoten de rug naar de Leidse regio had gekeerd werkte ook niet mee, meent Andringa en is gelukkig veranderd.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Voorschoten Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×