(Foto's: Rob van Dullemen).

Treinreizigers uren later thuis door landelijke storing

De landelijke storing die een groot deel van de middag het treinverkeer in het hele land lam legde, werd door de meeste treinreizigers gelaten ondergaan. Voor velen betekende het wachten, wachten en nog eens wachten en uren later op de bestemming aankomen.

Rond 14.30 uur kwam het treinverkeer tot stilstand door een storing in het telefoniesysteem van provider Mobirail. Via  dat systeem verloopt de communicatie tussen machinisten en treinverkeersleiders en zonder die communicatie is het volgens ProRail niet verantwoord om de treinen te laten rijden.

Vanaf 16.00 uur werd het treinverkeer langzaamaan weer opgestart, maar pas dinsdag rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×