(Foto's: J.P. Kranenburg).

Statenhof Leiderdorp verbouwd tot studentenwoningen

Met een ferme klap sloeg wethouder Willem Joosten gisteren de eerste mokerslag voor de start van de renovatie van kantoorgebouw de Statenhof in Leiderdorp. De Statenhof en ook Reaal 2-5 worden omgebouwd tot appartementen voor studenten. In augustus 2022 moeten de studenten erin kunnen.

Om de leegstaande kantoren geschikt te maken voor bewoning, wordt het gebouw volledig gestript. “Van binnen gaat alles er uit en ook de kozijnen worden allemaal verwijderd. Eigenlijk blijft alleen het casco staan,” vertelde wethouder Joosten. Alle wooneenheden krijgen eigen voorzieningen. Dat betekent dat alle bewoners straks een eigen keuken, douche en toilet hebben.

Op de begane grond van het gerenoveerde gebouw worden winkels gerealiseerd. In het voormalige ING-kantoor komt een tandarts en ook de dierenkliniek is straks gehuisvest in het vernieuwde pand.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×