Naturalis bouwt parkeergarage met 700 plekken

Op een terrein aan de Mendelweg op het Leiden Bio Science Park  gaat Naturalis een parkeerkolos bouwen van zeven verdiepingen hoog. De nieuwe garage moet ruimte gaan bieden aan zo’n 700 auto’s. De gemeente Leiden heeft de benodigde grond aan het museum verkocht. De parkeergarage is naar verwachting begin 2023 klaar.

De garage is niet alleen bestemd voor de bezoekers van Naturalis Biodiversity Center, maar zal ook gebruikt worden door medewerkers en bezoekers van bedrijven en instellingen in de buurt. “De bereikbaarheid van het ‘innovation district’ is heel belangrijk”, zegt wethouder Dirkse. “En de auto’s hebben we het liefst aan de randen van het gebied.” De parkeergarage krijgt ook een Park & Ride Plus voorziening. Voor vervoer van en naar de binnenstad. Op de plek naast Naturalis waar nu nog auto’s parkeren, richt het museum als de garage klaar is een openbare biodiverse museumtuin met educatieve elementen in.

Van de koopsom steekt Leiden 550.000 euro in de herinrichting van de directe omgeving. Bij die reconstructie van de Mendelweg wordt onder meer een keerlus aangelegd voor touringcars die Naturalis aandoen en ook voor de vrachtwagens die bij het naastgelegen bedrijf laden en lossen.

Park & Ride plus
Ter ondersteuning van de plannen voor een autoluwe binnenstad komt er in de garage een proef met een Park & Ride Plus voorziening. Dat betekent dat de garage ook beschikbaar is voor bezoekers aan de Leidse binnenstad. “Door de auto’s aan de rand van het centrum te laten parkeren, creëren we ruimte voor een groene en vitale binnenstad”, zegt wethouder Ashley North die over mobiliteit gaat. “Dat is goed voor de leefbaarheid en economische vitaliteit van de stad. Bezoekers kunnen hun auto in de garage parkeren en vervolgens gebruik maken van een deelfiets of overstappen op het openbaar vervoer.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×