(Foto: PR).

NL-Alert testbericht morgen rond 12.00 uur op mobiele telefoon

De overheid verzendt morgen rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Het alert, een hard en doordringend geluid, gaat via de mobiele telefoon. Dragers van oordopjes of een koptelefoon worden gewaarschuwd: het NL-Alert klinkt erg luid. De melding is niet alleen hoorbaar maar ook direct zichtbaar op het beginscherm van de telefoon.

NL-Alert waarschuwt en informeert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Zoals een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een giftige stofwolk na een explosie. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is. Ook wordt in het bericht vermeld wat het risico is en waar meer informatie en updates over het incident te vinden is.

Voor het ontvangen van NL-Alert hoeft niets ingesteld te worden op de mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem, het telefoonnummer blijft onbekend. Ook is een NL-Alert te zien op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en digitale reclameborden.

Windrichting
De overheid kan een NL-Alert uitzenden via alle zendmasten van Nederlandse telecomproviders. Tijdens een noodsituatie bepaalt de lokale veiligheidsregio in welk gebied het NL-Alert uitgezonden moet worden. Dit is afhankelijk van de plek van het incident, maar bijvoorbeeld ook van hoe de wind staat.

 

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Nieuws Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×