(Foto's: Regio15).

Bloemenmonument voor 7-jarig meisje: 'Wat een vreselijke dag'

Op de plek waar gisteren een 7-jarig meisje omkwam na een noodlottig ongeluk, is een bloemenmonument ontstaan. Op een handgeschreven kaartje staat: “Dear girl, the world is empty without you. The space also. From all the souls of Leiden City.” Zondagmiddag om 13.00 uur is er een herdenking bij het monument.

Het slachtoffertje fietste zaterdagmiddag rond 13.00 uur met haar ouders in de Steenstraat. Vermoedelijk viel ze toen ze ter hoogte van de Beestenmarkt moest uitwijken voor een plotseling openslaande autodeur van een stilstaande taxi. Ze kwam onder een bus die langsreed en overleed kort daarna. De politie deed de hele middag onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Aan het einde van de middag kwamen de eerste mensen naar de plek van het ongeval om bloemen neer te leggen. Martkoopman Hamza, die vanwege de coronamaatregelen tijdelijk op de Beestenmarkt staat, schreef een ode aan het jonge kind. “Beste meisje”, schrijft de koopman die het ongeval zag gebeuren, “je hebt fruit en groente van mij gegeten, je bent een deel van mij geworden. Ik deel de pijn, het verdriet en het verlies met jou.”

Op het moment van het drama was het heel druk in de binnenstad waardoor veel mensen het ongeluk hebben zien gebeuren. “Ik krijg het beeld van wat ik daar zag niet uit mijn hoofd. Wat een vreselijke zwarte dag voor de nabestaanden”, schrijft een van die mensen op Twitter. Wie behoefte heeft aan hulp, kan contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland.

Slachtofferhulp Nederland is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0900-0101.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Dodelijk ongeluk Steenstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×