Jaap Visser bij Licht op Leiden. (Foto: Sleutelstad).

Deze week in Licht op Leiden: journalist Jaap Visser

Jaap Visser is deze week de gast in Licht op Leiden. Visser is journalist, sportschrijver en uitgever. Hij komt uit Friesland en bracht zijn jeugd door in Leiderdorp. Maar hij voelt zich bovenal Leidenaar. In het gesprek gaat presentator Ton Kohlbeck uitgebreid in op onder meer de carrière van Visser.

Visser kwam als tweejarige naar Leiderdorp toe. Hij ging naar school in Leiden en had al vroeg de ambitie om de journalistiek in te gaan. Nadat hij uitgeloot werd voor de School voor Journalistiek begon Visser aan een studie rechten. Na vier maanden stopte hij daarmee en wou hij toch erg graag de journalistiek in. Visser besloot op bezoek te gaan bij het Leidsch Dagblad: “Ik wandelde letterlijk naar binnen en zag een man met zijn benen op zijn bureau zitten, ik dacht dat hij de conciërge was maar het bleek hoofdredacteur Han Mulder te zijn.”

Zwaarste sportboek van Nederland
Dat was het begin van zijn carrière. Na jarenlang te hebben gewerkt voor het Leidsch Dagblad, vervolgde hij zijn loopbaan bij De Volkskrant en daarna bij Vrij Nederland. Hij kreeg een liefde voor sportschrijven en richtte het voetbalblad Johan op. Ook werkte hij voor uitgeverij de Buitenspelers. Hij stopte bij de Buitenspelers nadat de uitgeverij overgenomen werd door Voetbal International. Hij begon zijn eigen uitgeverij ‘Kick uitgevers’.

Visser bracht bij zijn eigen uitgeverij het boek ‘Feyenoord de grootste’ uit. Het is het grootste en zwaarste sportboek van Nederland. Het collectorsitem weegt 30 kilo en is 50 bij 50 centimeter groot. Ook heeft hij net een nieuw boek genaamd ‘Trilogie: Ajax heeft de Europa Cup’ uitgebracht. Het boek gaat over de overwinningen van Ajax bij de Europa Cup.

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur op tv en wordt meerdere keren per week herhaald. Bekijk alle afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Suggesties voor onderwerpen of gasten? Laat het weten via lichtopleiden@sleutelstad.nl.

 

Leiden Oegstgeest Sport Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×