Irene Pronk is per 1 september de nieuwe directeur van de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal. (Foto: PR).

Directeur Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal Nanette Ris met pensioen. Irene Pronk is opvolger

De Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal openen de deuren. Voor het publiek en ook voor Irene Pronk als algemeen directeur. Pronk neemt het stokje over van Nanette Ris die met pensioen gaat. Ze begint op 1 september.

“Pronk is een theaterdier in hart en nieren”, lichten de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal haar aanstelling toe. “Haar liefde voor theater is verweven met een stevige dosis cultureel  ondernemerschap. Zij was de afgelopen jaren directeur bij Theater Het Kruispunt in Barendrecht en vervulde vele nevenfuncties binnen de theatersector. Zo is zij voorzitter van de afdeling Zuid-Holland van brancheorganisatie VSCD, jurylid van de VSCD Mimetheaterprijs en lid van de Raad van Toezicht bij CBK Rotterdam (Centrum voor Beeldende Kunst).”

Voorzitter Erna Kortlang van de Raad van Toezicht van Stichting Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal zegt over de aanstelling: “Met Irene gaan onze twee prachtige concert- en theaterhuizen een mooie toekomst tegemoet. Er liggen veel uitdagingen, met name door de coronacrisis, maar ook geweldige kansen. Irene zal zich sterk maken om van de schouwburg en Stadsgehoorzaal podia van de stad te maken, waar iedereen zich thuis zal voelen.”

Pronk zelf kijkt ontzettend uit naar haar nieuwe functie: “Na een bijzonder zware tijd voor iedereen gloort er voor onze podia ook langzaam weer hoop. We zullen ons moeten herstellen en herijken, maar dat gaat ons lukken in het besef dat al driehonderd jaar geleden kunstenaars in de schouwburg hun verhalen vertelden en in de Stadsgehoorzaal bijna tweehonderd jaar de mooiste klanken voor beroering zorgen.”

Nanette Ris heeft veel vertrouwen in haar opvolger: “Irene komt terecht in een geweldig team van collega’s dat er zin in heeft om alle ambities van de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal handen en voeten te geven en om het er te laten bruisen als nooit tevoren. Ik feliciteer haar met de mooiste baan die er is en mijn collega’s met deze nieuwe inspirerende directeur.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×