(Foto's: Provincie Zuid-Holland).

Kinderen adviseren provincie over inrichting gezonde wijken

Kinderen van zes basisscholen uit Leiderdorp, Dordrecht en Rotterdam denken met de provincie Zuid-Holland mee over de inrichting van gezonde wijken. In Leiderdorp geven de leerlingen van groep 8b en groep 7a van basisschool PCB Kastanje hierover hun advies. Bijvoorbeeld over meer groen, meer speeltuinen of juist iets heel anders.

De provincie werkt samen met gemeenten aan een leefomgeving die door de inwoners als gezond en prettig ervaren wordt. Ook moeten er uitdagingen zijn om te bewegen en beschermt  een gezonde omgeving tegen te veel hitte, water en lucht-, en milieuvervuiling.

Momenteel zijn er nog grote verschillen tussen wijken. Met behulp van ConsultingKids vraagt de provincie daarom aan kinderen wat er nodig is om van hun straten, wijken en schoolpleinen een gezondere plek te maken. Gedeputeerde Meindert Stolk (Gezond en Veilig): “Kinderen zijn de toekomst. Zij zijn de bewoners van de wijken die nu gebouwd worden. Bovendien hebben ze vaak creatieve ideeën. Wat vinden zij een gezonde wijk? Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar hun advies, en natuurlijk kijken we hoe we dat mee kunnen nemen in ons beleid.”

Volwassen vraagstukken
Kinderen zijn volgens Stolk onbevooroordeeld. “Ze stellen vragen die wij als volwassenen niet durven stellen en komen daardoor met verrassende gedachten.” Geïnspireerd door hun ideeën maakt de organisatie ConsultingKids vervolgens een vertaling naar volwassen oplossingen voor beleid. Dinsdag ging klas 7a aan de slag. “Echt leuk dat we mogen meedenken met iets waar jullie niet goed uitkomen! Samen met alle spelletjes echt heel leuk!”

 

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×