(Foto's: Chris de Waard).

Rijn-Schiekanaal bij Lammebrug zaterdag afgesloten

Het Rijn-Schiekanaal is zaterdag 12 juni ter hoogte van de Lammebrug afgesloten voor al het vaarverkeer. Deze afsluiting is nodig voor het verleggen van kabels en leidingen voorafgaand aan de werkzaamheden die gaan plaatsvinden aan de Europaweg (N206) als onderdeel van de RijnlandRoute. De afsluiting duurt van 6.00 tot 14.00 uur.

Schepen lager dan 1,1 meter kunnen eventueel omvaren via de Vrouwenvaart, de Meerburger Watering, Vlietland en de Bakkersloot (en omgekeerd). Schepen tot 2,5 meter hoogte kunnen via het Korte Vlietkanaal, de Oude Rijn ten westen van Leiden, Additioneel Kanaal en Oegstgeesterkanaal omvaren richting de Kaag en omgekeerd.

Voor schepen hoger dan 2,5 meter is er de mogelijkheid om via Delft en Rotterdam te varen of te wachten tot de stremming is opgeheven.

Werkzaamheden
Tijdens de afsluiting wordt een buis, van ongeveer 153 meter lengte, de grond ingetrokken vanaf een intredepunt op de parkeervakken langs het Delftse Jaagpad. Dit gebeurt met behulp van twee grote kranen die aan beide zijden van het Rijn-Schiekanaal staan. Tijdens het intrekken hangt de buis over de vaarweg heen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×