(Foto: NK-Tegelwippen).

Vaderdag-actie NK-Tegelwippen in Leiderdorp

Gemeente Leiderdorp organiseert zaterdag een vaderdag-actie waarbij bewoners hun tegels kunnen inleveren in ruil voor een cadeaubon. Geen zin om zelf een tegel uit je tuin te wippen? Wethouder Rik van Woudenberg gaat op pad met een bakfiets om tegels te wippen.

Om hoger in de ranglijst van het NK te komen organiseert de gemeente een speciale vaderdag-actie. Op zaterdag twaalf juni kunnen inwoners van Leiderdorp één van de tegels die ze hebben gewipt inleveren. Het inleveren van de tegels kan op de parkeerplaats naast het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan. In ruil voor de tegel krijgt elke inwoner een waardebon van tien euro.

Ook wethouder Rik van Woudenberg draagt zijn steentje bij. De wethouder gaat op een bakfiets naar drie Leiderdorpers om een paar tegels te wippen.  Om kans te maken op het bezoek van de wethouder kunnen inwoners een email sturen naar info@leiderdorp.nl, onder vermelding van ‘vaderdagactie NK Tegelwippen’. De uitgekozen Leiderdorpers krijgen een cadeaubon.

Tussenstand
Het NK-Tegelwippen is circa twee maanden aan de gang. Leiderdorp staat er goed voor ten opzichte van Wassenaar. Leiderdorp staat op plaats vierentwintig in de ranglijst en Wassenaar op plaats zevenendertig, een flinke voorsprong voor de gemeente dus. In Leiderdorp zijn er 1014 tegels gewipt. Ook in Leiden wipt men er op los. Op dit moment staat Leiden op plaats zeven in de ranglijst, er zijn 17.288 tegels gewipt. Opmerkelijk is dat in Zoeterwoude maar liefst één gewipte tegel heeft geregistreerd. Het dorp staat op plek achtenzeventig van de tachtig gemeenten. Er zijn op moment van schrijven 361985 tegels totaal gewipt in Nederland.

 

 

 

 

Meedoen
Meedoen aan het NK-Tegelwippen kan tot 30 september. Een tegel moet minimaal dertig x dertig centimeter. Kleinere of grotere tegels worden omgerekend. Ook moeten de tegels vervangen worden door groen. Maak een foto voor en na het tegelwippen en tel het aantal tegels dat je eruit hebt gehaald. Geef alles door via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen/.

Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×