Aanstaande zaterdag minder bussen door de Steenstraat

Er rijden zaterdag alleen bussen door de Steenstraat die van het station richting de Breestraat rijden. De bussen die de afgelopen periode ook van de Breestraat naar het station reden, worden morgen omgeleid via het Noordeinde, de Morsweg en de Morssingel.

Afgelopen zaterdag kwam rond 13.00 uur de zevenjarige Doris om het leven toen ze met haar fiets viel en onder een bus terecht kwam. De markt heeft de bezoekers opgeroepen om morgen om 13.00 uur een minuut stilte in acht te nemen om op die manier stil te staan bij het vreselijke ongeluk. De gemeente houdt er rekening mee dat het ook bij het herdenkingspunt op de Steenstraat drukker is dan op een normale marktdag. De markt wordt aan de kant van de Steenstraat dit weekend met hekken afgezet, zodat mensen vanaf die kant niet naar het marktterrein kunnen.

Naar aanleiding van het tragische ongeval van afgelopen zaterdag op de Steenstraat, zijn er vragen gekomen over het busverkeer in de binnenstad. Leidse marktkooplieden zeggen al tijden te waarschuwen voor de gevaarlijke situatie. Ook startte een bezorgde Leidenaar een petitie om bussen in de binnenstad te weren.

Voor het in goede banen leiden van de bussen die tijdens marktdagen op zaterdag in twee richtingen door de Steenstraat rijden, worden verkeersregelaars ingezet. Omdat de zaterdagmarkt vanwege de coronamaatregelen is verplaatst van de Nieuwe Rijn en de Botermarkt naar de Beestenmarkt, de Nieuwe Beestenmarkt en de Lammermarkt, kunnen er op zaterdagen geen bussen rijden via de route Turfmarkt – Nieuwe Beestenmarkt – 2e Binnenvestgracht. De verplaatsing van de zaterdagmarkt naar de oude locatie is afhankelijk van de ontwikkelingen rond de coronabesmettingen en de daarbij passende maatregelen. De gemeente denkt dat een besluit hierover mogelijk in de komende weken kan worden genomen.

Slachtofferhulp
Eerder deze week bleek dat veel mensen afgelopen zaterdag getuige waren het het dodelijke ongeluk. Vele tientallen namen de afgelopen dagen contact op met Slachtofferhulp. Wie daar behoefte aan heeft, kan nog steeds contact opnemen met die organisatie via 0900-0101 of via www.slachtofferhulp.nl. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is gratis.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×