(Foto's: Gebr. de Nobel).

Verbouwing foyer Gebr. de Nobel in volle gang

De kenmerkende trap in de foyer van Gebr. de Nobel is grotendeels gesloopt. Het is het meest in het oog springende deel van de verbouwing van de entreeruimte van het popcentrum in de Marktsteeg.

Zonder trap is de foyer ruimer en kan deze vanaf september gebruikt worden als derde zaal. Onderdeel van de verbouwing is het bouwen van een podium in de ruimte. De bemenste garderobe verdwijnt en maakt plaats voor een wand met lockers waar bezoekers hun jas en kostbaarheden in kunnen opbergen.

Op de eerste verdieping verandert in eerste instantie nog niets, maar als het aan directeur Ruud Visser ligt, wordt de vloer daar doorgetrokken en maakt het atrium plaats voor een extra zaal met plek voor zo’n tweehonderd zitplaatsen. Voor die extra ingreep kijkt Visser nadrukkelijk in de richting van cultuurwethouder Yvonne van Delft. De kosten kan Gebr. de Nobel namelijk niet zelf dragen.

Hot House en de X
De gemeente stoot het Muziekhuis aan de Middelstegracht op termijn af. Jazzpodium Hot house en De X moeten daarom op zoek naar een nieuw onderkomen. Mogelijk is dat die  nieuw te bouwen zaal op de eerste verdieping van Gebr. de Nobel. Dat is in elk geval wel waar de gemeente op inzet. Daarom is het volgens Ruud Visser logisch dat de gemeente dan ook zorgt voor de kosten van het realiseren van die extra zaal.

Afgelopen zomer experimenteerde Gebr. de Nobel voor het eerst met een beperkt aantal bezoekers die aan tafel een concert konden bijwonen. (Foto: Emile van Aelst).

Open
Sinds de verdere versoepeling van de coronamaatregelen eerder deze maand, kan Gebr. de Nobel weer optredens programmeren. Wel is het maximumaantal bezoekers nog beperkt tot vijftig. Met een ticket kopen bezoekers een zitplaats. Er mogen maximaal vier personen aan een tafel plaatsnemen. “Er is geen coronatestbewijs nodig, wel houden we bij binnenkomst een gezondheidscheck aan de deur.”

Advertentie

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×