Bouw nieuwe huurwoningen Hoflaan begonnen

De bouw van 74 nieuwe huurappartementen aan de Hoflaan en Weidehof is afgelopen vrijdag officieel van start gegaan. Wethouder Fleur Spijker, directeur Jeroen Heijdra van TBI- onderneming ERA Contour en Marlies Krol en Jet Bicker Caarten van Portaal hesen daarvoor de vlag op het bouwterrein in Leiden Zuid-West.

De 74 huurappartementen komen in de plaats van drie appartementenblokken met 58 woningen. De appartementen uit de jaren vijftig zijn gesloopt omdat er teveel aan mankeerde vond woningcorporatie Portaal. Andere appartementenblokken in de buurt waren er minder slecht aan toe en zijn wel opgeknapt.

De blauwe woonblokken zijn opgeknapt, de oranje woonblokken zijn gesloopt. Daar komt nu nieuwbouw.(Illustratie Portaal)

Op de plek komen 74 nieuwe sociale huurappartementen met een of twee slaapkamers. Zij zijn aardgasvrij en krijgen energie vanuit zonnepanelen op het dak. De 74 appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen. Allen zijn voorzien van een lift zodat senioren er lang kunnen blijven wonen. De woningen op de begane grond krijgen een voordeur aan de straat in plaats van in een portiek. Dit draagt volgens Portaal bij aan een levendige wijk.


De nieuwe huurwoningen zijn aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen. (Illustratie Portaal)

De bouw duurt naar verwachting nog ruim een jaar. De eerste bewoners kunnen in de zomer van 2022 hun nieuwe woning betrekken. Oud bewoners, die dit willen, kunnen met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw. De overgebleven woningen worden verdeeld via ‘Huren in Holland Rijnland’. Senioren krijgen voorrang bij een deel van de woningen.

Aan een deel van de oude appartementen uit de jaren vijftig mankeerde volgens Portaal te veel. Die moesten wijken voor nieuwbouw.  (Illustratie Portaal).

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×