Emile van Aelst
(Foto's: Emile van Aelst)

Woonbootbewoners: 'Rustig varen alstublieft'

Al jaren vragen woonbootbewoners in Leiden de plezierbootjes om rustig te varen. Dit seizoen doen ze dat met spandoeken. Opdat het niemand ontgaat dat je maar zes kilometer per uur mag op de Leidse wateren.

Wat begon met een groot doek van woonbootbewoner Koen Hillenga werden er al heel snel veel meer. Veel buren op de Utrechts Veer en Zijlsingel hingen er ook een op. Wie nu met de boot door de Utrechtse Veer of Zijlsingel vaart kan de oproep echt niet ontgaan: op wandeltempo varen alstublieft. En dat is maximaal zes kilometer per uur voegen ze daar aan toe.

Elk jaar wordt het drukker op het Leidse water constateren de woonbootbewoners. En regelmatig varen schippers te hard. De golfslag die ze dan veroorzaken storen woonbootbewoners en brengt soms ook schade toe aan de boot. Met name op de smalle grachten en singeldelen hebben woonbootbewoners er veel hinder van. Hillenga adviseert schippers om af en toe naar de oever te kijken of hij of zij nog in pas vaart met een wandelaar.  Want zes kilometer per uur is de maximum vaarsnelheid in Leiden.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×