(Foto's: Marjolein van Wageningen).

Kinderen suppen tegen SUPs

Kinderen van de Vrije School Mareland in Leiden mochten zaterdagmiddag suppen door de Leidse grachten. Dat hadden ze gewonnen met een prijsvraag op de jaarlijkse schoolbazaar voor het goede doel. Dit jaar ging de opbrengst van 1363,83 euro naar Tinga’s Plastic Soup Foundation, die zich inzet tegen het gebruik van wegwerpplastic (SingleUuse plastics, SUPs).

Tinga voert op allerlei manieren actie om het plasticprobleem aan te kaarten. Zo verzamelt hij foto’s van zwerfafval om de verpakkingsindustrie onder druk te zetten en heeft hij een boek geschreven met de titel ‘Plastic Soup Surfer’. Hij supte zaterdag met de kinderen mee.

De school moest de bazaar dit jaar klein houden vanwege de coronabeperkingen. Er was naast de prijsvraag een speurtocht in de buurt rondom de school, die groepjes kinderen om beurten konden lopen.

Duurzaamheid Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×