Jara Kunst gaat met andere vrijwilligers van het Leidse Ronald McDonald Huis meedoen aan de Homewalk om geld in te zamelen.

Leidse Lopers gaan wandelend geld ophalen voor Ronald McDonald Huis

Als een kind in het ziekenhuis terechtkomt, willen ouders het liefst dag en nacht erbij zijn. De Ronald McDonald Huizen maken het mogelijk om op loopafstand te logeren. Bij het Leids Universitair Centrum staat ook zo’n logeerhuis en de eigen vrijwilligers organiseren ook sponsoracties. Zo start volgende week de ‘Homewalk‘, waar al ruim 17.000 euro voor is gedoneerd.

Ouders betalen 15 euro per nacht in het Ronald McDonaldhuis, maar de werkelijke kosten zijn vijf keer zo hoog. Het verschil wordt bijgepast uit sponsoracties en donaties. Overal in Nederland gaan mensen eind juni een 120 kilometer lange wandeltocht in estafettevorm lopen om geld in te zamelen.

Opgeknipt
Zo ook vrijwilligster Jara Kunst die team captain is van de Leidse Lopers. “We hoeven gelukkig niet 120 km te lopen, we hebben het opgeknipt in stukjes van 15 of 20 kilometer. Omdat er nog geen evenementen georganiseerd mogen worden, loopt ieder team zijn eigen routes. Maar je mag ons wel komen aanmoedigen.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Jara Kunst, vrijwilliger in het Leidse Ronald McDonald Huis en team captain van de Leidse Lopers die meewandelen met de sponsortocht eind juni.

“Een logeerplek bij het ziekenhuis is heel handig voor ouders als hun kind naar het LUMC moet”, zegt Jara Kunst. “Het academisch ziekenhuis levert specialistische hulp, dus de patiënten komen vaak van ver. We hebben een logeerhuis en een speelhuis en dat is de Daktuin en daar werk ik als vrijwilliger.”

Witte jassen
De Daktuin is er voor de jonge patiëntjes en hun eventuele broertjes en zusjes. Om af en toe het ziekenhuis even te kunnen vergeten. “Er mogen eigenlijk geen artsen en verpleegkundigen komen”, zegt Kunst. “Geen witte jassen. Het is een plek waar kinderen weer alleen kind kunnen zijn.”

De Homewalk is volgend weekend, de Leidse Lopers gaan in en rondom Leiden 120 km lopen, in estafettevorm. “We hebben 24 uur om die estafette te voltooien. Start is op zaterdag 26 juni om 12.00 uur bij het Ronald McDonald Huis aan de Bargelaan. En daar moeten we een dag later ook weer aankomen.” Aanmoedigen bij de start en finish wordt op prijs gesteld, op anderhalve meter afstand. Doneren via de actiepagina nog meer.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×