Zwembad de Vliet nu ook officieel heropend

Na een flinke renovatie is zwembad de Vliet afgelopen weekend officieel weer opengegaan. Met een druk op de knop zette wethouder Paul Dirkse dat moment luister bij door een oranje kleurstof bij het zwemwater te mengen.

Wethouder Dirkse sprak de aanwezigen toe en memoreerde onder andere het wereldrecord op de vlinderslag dat zwemster Ada Kok in 1965 in het buitenbad aan de Voorschoterweg zwom. Na een druk op de knop kwam er een stroom oranje zwemwater van de glijbaan, gevolgd door tientallen ballen. Tot groot plezier van de aanwezige kinderen. En ook van sommige ouders.

Het was zaterdag misschien niet de mooiste dag van de week, maar de echte baantjestrekkers lieten zich daardoor niet weerhouden en enkele tientallen doken het gerenoveerde zwembad in. Dat doen ze eigenlijk al een paar weken, want op Hemelvaartsdag gingen de hekken al stilletjes open. Maar na zo’n ingrijpende verbouwing wilde de gemeente de opening toch ook nog graag even markeren met een officieel moment.

Er kan dit jaar een maand langer worden gezwommen dan normaal. Dankzij de vrijwilligers van de Vrienden van de Vliet blijft het bad ook in de maand september open voor recreatiezwemmers.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×