(Foto: Emile van Aelst).

LIFF en Bioscopen Leiden organiseren openluchtfilmfestival Summer Friends

Bioscopen Leiden en het Leiden International Film Festival organiseren samen een zomerprogramma met films in de buitenlucht. Onder de noemer ‘Summer Friends’ worden zes weekenden lang in totaal twaalf films vertoond.

“Niets is immers mooier dan samen naar een film kijken”, vindt mededirecteur Govert de Kok van Bioscopen Leiden. “Als enige bioscoopexploitant van de stad vinden wij het zeker nu heel belangrijk om film naar de mensen toe te brengen. En nog leuker is het dat we dat samen met onze lieve vrienden van het LIFF doen.”

Ook hoofd programma Nick Hortensius van het LIFF is blij met de samenwerking. “Normaal gesproken organiseren wij ’s zomers drie filmavonden, maar dit jaar willen we het publiek net iets meer geven. De films zijn specifiek per locatie geprogrammeerd en kunnen zo in een extra bijzondere setting beleefd worden.”

Programmering
Vrijdag 2 juli: Knives Out bij Kasteel Oud Poelgeest
Zaterdag 3 juli: The Favourite bij Kasteel Oud Poelgeest

Vrijdag 9 juli: Dazed and Confused bij De Buurt
Zaterdag 10 juli: Summer 1993 bij De Buurt

Vrijdag 16 juli: Rushmore bij Stedelijk Gymnasium Athena
Zaterdag 17 juli: Gladiator bij Stedelijk Gymnasium Athena

Vrijdag 23 juli: Get Out bij Begraafplaats Groenesteeg
Zaterdag 24 juli: Night of the Living Dead bij Begraafplaats Groenesteeg

Vrijdag 30 juli: Romeo + Juliet bij De Tuin van de Smid
Zaterdag 31 juli: Call Me By Your Name bij De Tuin van de Smid

Vrijdag 6 augustus: Diego Maradona bij voetbalclub UVS
Zaterdag 7 augustus: Next Goal Wins bij voetbalclub UVS

Alle films gaan van start zodra de zon onder is. Dat is rond 22.30 uur. Het geluid gaat via koptelefoons, als een ‘silent disco cinema.’ alle eventueel nog geldende veiligheids- en gezondheidsmaatregelen worden in acht genomen. De tickets zijn nu verkrijgbaar via www.bioscopenleiden.nl/summerfriends.

Cultuur Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×