(Video: Mandy Meijer).

Wethouder Van Delft signeert boek slechtziende Corné Hermans

De twaalfjarige Corné Hermans heeft de ziekte van Stargardt en is tachtig procent van zijn zicht verloren. Toch heeft hij een kinderboek geschreven. Maandag signeerde wethouder Yvonne van Delft in Naturalis Leiden ‘Pak het Bot!’. Om zelf te ervaren wat het is om zo goed als blind te zijn, signeerde de wethouder met een speciale VR bril op. De bril simuleert het zicht dat mensen met de oogziekte hebben.

In aanwezigheid van de kinderen van groep 8 van basisschool de Vink signeerde Van Delft tien exemplaren. “Met deze actie geeft ze Corné een steuntje in de rug en vraagt ze aandacht voor de oogziekte van Stargardt”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. Het kinderboek kwam op 28 april 2021 in een oplage van honderd exemplaren uit. Alle boeken zijn inmiddels verkocht.

Sponsorloop
De klasgenoten van de twaalfjarige organiseerden een speciale Stargardt sponsorloop. Net als de wethouder zetten zij een VR bril op om te ervaren hoe het is om te leven met minder zicht. Met de bril op liepen ze rondjes voor het goede doel. De kinderen zamelden zo 717 euro in.

Na de signeersessie van Van Delft overhandigden klasgenoten van de twaalfjarige schrijver een symbolische cheque met het ingezamelde bedrag. Het geld gaat, samen met de opbrengst van het boek, naar het Oogfonds. Deze gebruikt het voor wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing voor de oogziekte.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×