(Foto: Stichting Move).

Leerlingen Joppensz sporten met studenten van Catena

De leerlingen uit groep 8 van basisschool Joppensz in Leiden hebben vrijdag gesport in de omgeving van hun school. Studenten van studentenvereniging Catena organiseerden samen met de Stichting Move een balsport-speurtocht. Het idee kwam van de kinderen zelf. Zij werden uitgedaagd om na te denken over manieren om meer te bewegen in hun wijk.

Bewoners kunnen de speurtocht ook lopen. Een digitale plattegrond met QR-codes en tien bordjes langs de route blijven tot het eind van de zomer beschikbaar.

Balsport-speurtocht
Na een brainstormsessie kwamen er meerdere leuke ideeën voor sportieve projecten. “Er was niet een idee waar de kinderen enthousiast over waren, maar wel drie. Ze bedachten een fruitkraam, een speurtocht en een balsport toernooi.” In plaats van een van deze ideeën te kiezen werd besloten om ze te combineren tot de balsport-speurtocht.

Studenten van studentenvereniging V.S.L Catena werkten de speurtocht verder uit en begeleidden de kinderen op hun tocht.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×