(Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon opent aanmeldingen voor najaarsloop

De Leiden Marathon heeft goede hoop dat de geplande evenementen in het najaar door kunnen gaan. Het is vanaf nu daarom mogelijk om je aan te melden voor zowel het hardloop- als wandelevenement. De 30e editie wordt verspreid over verschillende weekends.

De traditionele hardloopafstanden worden gelopen op 10 oktober, het wandelen staat nu gepland op zaterdag 18 september. “Als de Leidse marathon weer wordt gehouden, heeft de stad en regio het tweeëneenhalf jaar moeten door zonder de wandelaars en hardlopers”, zegt voorzitter Tjeerd Scheffer die nog steeds een slag om de arm houdt. “Als het coronavirus weer oplaait zijn we allemaal de pineut.” Een vergunningsaanvraag voor het evenement is nog in behandeling bij de gemeente. Die moet na goedkeuring uiterlijk bij aanvang van het evenement zijn gepubliceerd.

Toch heeft Scheffer goede hoop. Hij heeft een vergunning aangevraagd voor een evenement zonder restricties. “Dus met publiek en zonder het houden van afstand. Een marathon zoals we die kennen.” Wel met wat wijzigingen, moet erbij worden vermeld, want de Pieterskerk zal niet meer worden gebruikt. Lopers kunnen zich voortaan melden in tenten op de nieuwe Garenmarkt. Het Van der Werfpark wordt gebruikt voor de tassengarderobe, de start en finish blijven gewoon op de Breestraat en de Vismarkt.

De Marathon Vlam die vanwege de 30e verjaardag van de Leiden Marathon uit Griekenland zou worden gehaald, komt dit najaar niet naar Leiden. Dat feestelijke evenement wordt verschoven naar de editie van mei 2022.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×