Wethouder Damen overhandigde het spel KUBB aan bestuurslid Clemi Frankhuizen van SV de Stevenshof. (Foto's: Emile van Aelst).

Leidse Bond van Speeltuinverenigingen viert 75-jarig bestaan

De Leidse Bond van Speeltuinverenigingen vierde zaterdag het 75-jarig bestaan. Een mijlpaal die de LBS niet zomaar voorbij wilde laten gaan en daarom kregen de besturen van alle veertien aangesloten speeltuinen een cadeautje: het spel KUBB, waarbij de kinderen met houten stokken een stapel eveneens houten blokken omver moeten gooien.

De bestuursleden van de jubilerende vereniging – John van Haasteren, Roos van Gelderen, Frans Ballering, Nico Massaar en Guus Ceulemans – gingen in twee groepen op pad om bij alle speeltuinen een presentje uit te delen. Bij Speeltuinvereniging De Stevenshof aan het Carry van Bruggenpad kwam iedereen samen. Daar was ook wethouder Marleen Damen om namens de LBS aan het speeltuinbestuur van SV de Stevenshof het spel aan te bieden. Het werd in ontvangst genomen door Clemi Frankhuizen die daar al decennialang actief is.

Vanwege de coronamaatregelen werd het jubileum in beperkte kring gevierd. Een groot feest komt later dit jaar.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×