(Foto: LeidenSportZomer).

Dit jaar ook skeeleren en schaken bij LeidenSportZomer

Voor het vierde jaar op rij wordt in Leiden de hele zomervakantie de LeidenSportZomer georganiseerd. Zo kunnen alle kinderen in de Leidse regio de hele zomer door actief blijven bewegen en kennis maken met verschillende sporten. LeidenSportZomer vindt plaats van van 17 juli tot en met 28 augustus. Deelname is gratis.

Elke dag sporten de kinderen onder leiding van professionele trainers. Dit jaar worden naast voetbal, rugby en basketbal, ook skeeleren en schaken aangeboden. De bekende Leidse marathonschaatser Christiaan Hoekstra geeft eenmaal per week speciaal voor de LeidenSportZomer een skeelerclinic. Jeugdschaakvereniging “Op Eigen Wieken” zorgt ervoor dat ervaren schakers al hun kennis en kunde op het gebied van schaken aan de Leidse basisschooljeugd overbrengen. Spelers van landskampioen DIOK verzorgen de rugby-lessen, en de talenten van voetbalvereniging LV Roodenburg en basketbalvereniging BS Leiden leren de kinderen de fijne kneepjes van hun sport.

Tijdens de LeidenSportZomer kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar drie keer per week gratis sporten op de velden van LV Roodenburg in het Noorderpark. Elke maandag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 en elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12:00 uur. Ouders mogen komen kijken, maar door de coronamaatregelen niet op de velden. Kinderen hoeven zich niet van te voren aan te melden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×