Medewerkers van SOL Leiden brengen boekjes met SOL zomerprogramma naar basisscholen. (Foto: Gerry van Bakel).

SOL Factor 21: zomervakantieplezier voor alle kinderen

Vervelen hoeft niet deze zomer. SOL Leiden heeft maar liefst 373 activiteiten in de aanbieding in alle wijken van de stad en dat zes weken lang. Alle activiteiten zijn gratis. De inschrijving opent morgen om 14.00 uur.

Jeugd- en jongerenmakelaar Elles van Capel kwam samen met haar collega’s Said en Tarik naar groep zes van basisschool De Singel, zij kregen als eerste de programmaboekjes van de welzijnsorganisatie in handen. SOL Leiden organiseert niet alles zelf maar werkt nauw samen met bijvoorbeeld Technolab, Leidse Hooidagen, Leidse Zwemwaterweek, Circus Miloco, Gymsport Leiden, Jeugddorp, Incluzio Leiden en nog veel meer. Het levert een scala aan mogelijkheden op voor kinderen en jeugd van 4 tot 18 jaar. Onder de noemer SOL Factor 21.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in  gesprek met Elles van Capel van SOL Leiden.

Er is sport, cultuur, natuur, koken en eten, en meer avontuurlijke activiteiten. Maar ook allerlei spelletjes in het zwembad. Je kunt deuvelbeesten leren maken – iets met hout, machines en techniek, wist Van Capel te vertellen. Maar ook leren suppen, aan een basketbal- en een voetbaltoernooi meedoen, boksen, lasergamen, klimmen, dansen, verven, fotograferen of meedoen aan aan overlevingstocht in de duinen. Alleen al het programmaboekje doorkijken is een hele bezigheid.

Hulp nodig
Morgen gaat het online aanmeldingsloket open, vanaf 14.oo uur. Alle activiteiten zijn gratis en je kunt ook inschrijven op activiteiten in een andere wijk dan waar je zelf woont. Wie hulp nodig heeft bij de inschrijving kan binnenlopen bij SOL Leiden.

De eerste activiteiten zijn op maandag 19 juli als de zomervakantie officieel is begonnen en het programma loopt door tot en met 27 augustus.

 

Cultuur Leiden Science Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×