Impressie van het plein zoals het er uit gaat zien. (Afbeelding: Gemeente Leiderdorp).

Opknappen Statendaalderplein voor het Winkelhof van start

De Leiderdorpse wethouders Willem Joosten (Centrumplan) en Rik van Woudenberg (openbare ruimte) hebben maandagochtend op het Statendaalderplein de eerste stoepsteen gelegd voor de opknapbeurt van het plein. Het plan voor de opknapbeurt is inmiddels acht jaar oud. De Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) liet eerder weten enthousiast te zijn over de opknapbeurt. “Een terechte opknapbeurt die volgens ons veel te lang op zich heeft laten wachten.”

Het plein oogt nu kaal zonder straatmeubilair. Ook is een fors deel van de straatstenen en de trappen bij de Karolusgulden verwijderd. Hiervoor in de plaats komt een groenstrook en nog maar één trap. Het plein wordt op verschillende plekken opgehoogd en voorzien van nieuw straatmeubilair en voldoende gelegenheid om fietsen te stallen.

Ook krijgen fietsers en voetgangers vanaf de Engelendaal een goede routebegeleiding op en rond het plein. De boom op het midden van het plein krijgt een andere plek. Langs de Engelendaal worden twee leilindes bij geplaatst.

De kosten van de opknapbeurt, zo’n 175.000 euro, komen voorlopig voor rekening van de gemeente. Wethouder Joosten is er wel van overtuigd dat het geld uiteindelijk wordt terugbetaald door de eigenaar van de Winkelhof, het beursgenoteerd investeringsbedrijf Wereldhave.

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×