(Foto: Puur Festival).

Puur Festival krijgt geen vergunning

“Met pijn in het hart moeten we meedelen dat Puur Festival 2021 niet door mag gaan.” Dat laat de organisatie van het festival dat op 31 juli zou plaatsvinden in Park Landskroon in Oegstgeest vanavond weten.

Organisator Bas van Dijck begon met zijn mensen begin dit jaar met de organisatie van Puur. Door de instelling van een garantiefonds voor evenementen durfden de organisatoren het aan en lang leek het erop dat het een van de eerste grote evenementen in onze regio zou worden na het opheffen van de meeste coronamaatregelen. Maar capaciteitsproblemen bij de veiligheidsdiensten gooien nu toch roet in het eten.

Omdat veiligheid en openbare orde niet kunnen worden gewaarborgd, verleent burgemeester Emile Jaensch de organisatie geen vergunning voor het  evenement dat al sinds mei was uitverkocht. “Wij zijn zelf nog in een staat van onbegrip en ongeloof. Ook het indienen van allerlei corona-scenario’s, verkeersplannen en oplossingen voor extra beveiliging, het heeft niet mogen baten.”

De 6.000 mensen die een kaartje kochten, krijgen eind volgende week bericht. Ze kunnen kiezen tussen restitutie van het betaalde entreegeld of het kaartje omzetten naar 30 juli 2022. Dat is de nieuwe datum die de organisatie nu heeft gekozen.

Naast Puur is ook de Grote Zomerborrel op vrijdag geannuleerd, het O’nine Festival 2021 gaat wel door.

Cultuur Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×